Fejléc
en hu

Stuttgart 2020: Animációs filmek gyerekeknek

A „Tricks for Kids” a Stuttgarti Nemzetközi Animációs Fesztivál (ITFS) gyerekfilmes szekciója, amely egyaránt invitálja az animációs film varázslatos világába a fiatalabb és idősebb filmrajongókat is, az ITFS Animation Tour keretében pedig az egész világot beutazza.

Ez a válogatásprogram a gyerekeknek szóló legszebb rövidfilmeket vonultatja fel, amelyek a kicsik és nagyok részéről is lelkes fogadtatásban részesültek. A bennük feldolgozott témák és történetek változatosak és sokszínűek, olykor csodálatra vagy nevetésre ösztönöznek, máskor elgondolkodtatják a nézőket. Itt egy pingvin tesz meg minden elképzelhetőt, hogy felfrissülhessen a Déli-sark egy meleg nyári napján, miközben egy foltvarrott pokrócon élő másik pingvin ahhoz kér segítséget barátaitól, hogy megtanulhasson gyorsabban futni; ott egy idősödő boszorkány keres kisbabát a fiatalító bájital elkészítéséhez; emitt egy félszemű kalózkapitány évek óta hiába hajkurássza a hőn vágyott kincset, a szintén csupa félszemű kalózból álló legénysége élén; amott pedig egy kisfiú kedvenc játéknyuszija sokall be, és kezdi el szökési terveken törni a fejét. Az itt bemutatott filmeket 5 éves kor fölötti gyerekeknek ajánlják. A Fércpingvinen (Patchwork Penguin) kívül egyikben sincs dialógus.

MTVA logo
EMMI logo
Kecskemét címere
MMA logo
MNB logo
NFI logo
NKA logo

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50. évforduló szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mercedes
Steel Flex
Horváth Építőmester Zrt.
Károli Gáspár Református Egyetem
Kecskeméti Konzervgyár
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Horváth Építőmester Zrt.
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Gedeon Pincészet
Kefag Zrt.

Kefag Zrt.
Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Magyar Református Egyház
Dot & Line
Kecskeméti TV
Mafab
RTL
TV2
M5
Hírös Agóra
Jampolo
Katona József Könyvtár
Katona József Múzeum
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Malom Parkoló

Visual
Nemzeti Művelődési Intézet
Budapesti Metropolitan Egyetem
Print 2000
Raster Stúdió