Fejléc
en hu

Kollarik Tamás: Magyar producerek I.

Augusztus 13., péntek 15:00, Hírös Agóra / 32-es terem

Magyar producerek I.

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének Documenta Artis sorozatának újabb kötete jelenik meg Dr. Kollarik Tamás szerkesztésében. 

Az előszóból: „Korábban az intézet Documenta Artis kötetei között láttak napvilágot a Magyar forgatókönyvírók I. és a Magyar animációs alkotók I. című interjúkönyvek, amelyekben kortárs alkotók szakmai, de az oktatás számára is felhasználható módon beszélnek szakmájuk szerepéről, helyzetéről, a magyar mozgókép jelenéről és jövőjéről. Jelen kötetünk célja a Magyar forgatókönyvírók I. kötetben megfogalmazottakkal azonos: »a művészet és a tudomány minden területén elengedhetetlen és az időmúlás okán pótolhatatlan a kortárs alkotók, a kortanúk megszólaltatása. Az interjúkötet hasznos lehet a film- és művészettörténészek számára, hiszen az egyik legfontosabb és talán leghitelesebb forrás a művész közvetlen megnyilatkozása az általuk létrehozott alkotások megismerése, feltárása során.« A kiadványnak célja, hogy az oktatásban könnyen felhasználható legyen, de a jelen és a jövő kritikusainak, kutatóinak, netalán producereinek, de akár a filmes igazgatás döntéshozóinak és szakembereinek is támpontot nyújtson munkájukhoz.”

MTVA logo
EMMI logo
Kecskemét címere
MMA logo
MNB logo
NFI logo
NKA logo

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50. évforduló szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mercedes
Steel Flex
Horváth Építőmester Zrt.
Károli Gáspár Református Egyetem
Kecskeméti Konzervgyár
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Horváth Építőmester Zrt.
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Gedeon Pincészet
Kefag Zrt.

Kefag Zrt.
Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Magyar Református Egyház
Dot & Line
Kecskeméti TV
Mafab
RTL
TV2
M5
Hírös Agóra
Jampolo
Katona József Könyvtár
Katona József Múzeum
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Malom Parkoló

Visual
Nemzeti Művelődési Intézet
Budapesti Metropolitan Egyetem
Print 2000
Raster Stúdió