Fejléc
en hu

Dr. Takács Barnabás: Mesterséges intelligencia és a film

Augusztus 13., péntek 17:00, Hírös Agóra / 32-es terem

A mesterséges intelligencia (MI) eszköztára demokratizálhatja a tartalomgyártás folyamatát, kitárva a tágabb értelemben vett kreativitás ajtaját a művészek előtt. Új lehetőségeket kínál a művészek számára azáltal, hogy fejlett produkciós eszközöket tesz könnyen elérhetővé és a mindennapokban használhatóvá. Dr. Takács Barnabás, AR/VR szakember, kutató előadása betekintést ad az MI alkalmazásának széleskörű tárházába, gyakorlati példákon keresztül illusztrálva ezeket a módszereket.

Az előadás kitér olyan területekre, mint a MI-alapú mozgáskövetés- és elemzés, ami a karakterek gyorsabb animálását teszi lehetővé; vagy mint a pixel-szintű és generatív transzformációs technikák valósághű hátterei és az arcanimáció tervezése; továbbá arra is, miként lehet gyorsan 3D-modelleket készíteni pontfelhők segítségével. Szó lesz arról is, hogyan transzformálható át egy adott képi világ egy másik tartalommá ún. stílustranszfer segítségével, és bemutatásra kerülnek az automatikus filmrestaurálás/színezés titkai is.

Az előadás végül röviden demonstrálja az alkalmazott animáció alapelveinek használatát az immerzív (360º-os virtuális valóság) videók automatikus annotálásának területén, illetve betekintést nyújt az MI-féle narratívagenerálás új területének alapjaiba is.

MTVA logo
EMMI logo
Kecskemét címere
MMA logo
MNB logo
NFI logo
NKA logo

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50. évforduló szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mercedes
Steel Flex
Horváth Építőmester Zrt.
Károli Gáspár Református Egyetem
Kecskeméti Konzervgyár
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Horváth Építőmester Zrt.
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Gedeon Pincészet
Kefag Zrt.

Kefag Zrt.
Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Magyar Református Egyház
Dot & Line
Kecskeméti TV
Mafab
RTL
TV2
M5
Hírös Agóra
Jampolo
Katona József Könyvtár
Katona József Múzeum
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Malom Parkoló

Visual
Nemzeti Művelődési Intézet
Budapesti Metropolitan Egyetem
Print 2000
Raster Stúdió