Fejléc
en hu

Magyar népmesék ‒ Válogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült filmek rajzaiból

Június 26., szombat – augusztus 27., péntek, Katona József Emlékház

A Kecskeméti Katona József Emlékház időszaki kiállításainak terme ad otthont a Magyar Népmesék ‒ Válogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült filmek rajzaiból című kiállításnak. A kecskeméti alkotóműhelyben 1977 és 2011 között készült, közismert és népszerű rajzfilmek egy-egy jellegzetes jelenetét textilképekre nagyítva tekinthetik meg a látogatók. 

A Magyar népmesék sorozat felidézése bármikor aktuális lehet, hiszen az elmúlt évtizedekben a mindennapi életünk, kulturális örökségünk és identitásunk része lett. De most, 2021 nyarán több évfordulós aktualitása is van. Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a KAFF,  az elmúlt esztendőben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját Mikulás Ferenc stúdióvezető, illetve ötvenedik születésnapját az általa irányított filmstúdió. Szomorú aktualitás, hogy a közelmúltban hunyt el a mesék és jelképek legjobb ismerője, Jankovics Marcell, akinek vezetésével kezdődött el a Magyar népmesék gyártása. Tisztelet és köszönet illeti az alkotókat, akik e fél évszázad alatt annyi örömet szereztek a nézőknek itthon és a nagyvilágban is. A kiállítás 2021. június 26-tól augusztus 27-ig lesz látogatható, az Emlékház pedig keddtől szombatig 10 és 14 óra között tart nyitva. A szervezők szeretettel várják a látogatókat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 

MTVA logo
EMMI logo
Kecskemét címere
MMA logo
MNB logo
NFI logo
NKA logo

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50. évforduló szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mercedes
Steel Flex
Horváth Építőmester Zrt.
Károli Gáspár Református Egyetem
Kecskeméti Konzervgyár
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Horváth Építőmester Zrt.
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Gedeon Pincészet
Kefag Zrt.

Kefag Zrt.
Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Magyar Református Egyház
Dot & Line
Kecskeméti TV
Mafab
RTL
TV2
M5
Hírös Agóra
Jampolo
Katona József Könyvtár
Katona József Múzeum
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Malom Parkoló

Visual
Nemzeti Művelődési Intézet
Budapesti Metropolitan Egyetem
Print 2000
Raster Stúdió