Fejléc
en hu

A KönyvtárMozi helyzete

Augusztus 12., csütörtök 10:00, Katona József Könyvtár

A KAFF szervezőbizottsága 2009-ben elhatározta, hogy nemcsak Kecskeméten, hanem a városhoz közel eső településeken is levetíti a fesztivál díjnyertes filmjeit. A vetítések és az azokat követő beszélgetések nagyon sikeresek voltak.

A kedvező tapasztalatok arra bátorítottak bennünket, hogy 2011-ben ne csak a díjnyertes filmeket, hanem a teljes magyar versenyprogramot is elvigyük az említett tizenkét kisvárosba. A rövidfilmek és televíziós sorozatok megtekintése után szavaztak a nézők, és az általuk legjobbnak talált film rendezőjének a kistérség képviselője díjat adott át a záróünnepségen.

Láthattuk, hogy annak ellenére, hogy a vidéki településeken megszűntek a filmszínházak, vagy talán éppen ezért, továbbra is van igény a magyar filmművészet alkotásaira.

Több intézmény megkeresése után, öt évvel ezelőtt az Informatikai és Könyvtári Szövetség lett a partnerünk, akik elkezdték megszervezni az 5000 fő alatti kistelepüléseken az ún. NAVA-pontok segítségével a kisközösségek filmklubszerű mozizását.

A programhoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Audiovizuális Archívum, a Magyar Nemzeti Filmalap (ma: Nemzeti Filmintézet), a korábbi Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (ma: Filmarchívum) és a Magyar Művészeti Akadémia csatlakozott, és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar  animációs filmművészet ismét bekerüljön a kulturális alapellátásba. A konferencián arra keressük a választ, hogy jelenleg hol tart ez a program.

Mikulás Ferenc
fesztiváligazgató

MTVA logo
EMMI logo
Kecskemét címere
MMA logo
MNB logo
NFI logo
NKA logo

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50. évforduló szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mercedes
Steel Flex
Horváth Építőmester Zrt.
Károli Gáspár Református Egyetem
Kecskeméti Konzervgyár
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Horváth Építőmester Zrt.
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Gedeon Pincészet
Kefag Zrt.

Kefag Zrt.
Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Magyar Református Egyház
Dot & Line
Kecskeméti TV
Mafab
RTL
TV2
M5
Hírös Agóra
Jampolo
Katona József Könyvtár
Katona József Múzeum
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Malom Parkoló

Visual
Nemzeti Művelődési Intézet
Budapesti Metropolitan Egyetem
Print 2000
Raster Stúdió