Fejléc
en hu

50 ÉVES A KECSKEMÉTI RAJZFILMSTÚDIÓ

Tablókiállítás: augusztus 11–15., Hírös Agóra előtti sétány

Sokunk számára az élet nagy ajándéka, hogy együtt hoztunk létre egy ma is működő rajzfilmstúdiót, és hogy több évtizede együtt dolgozhatunk. Vannak köztünk olyanok, akik kezdettől fogva a stúdió munkatársai, és nem csak az alkotóműhely tagjai, de egyúttal tulajdonosai is a működtető gazdasági társaságnak. Talán ezért is tudtunk fennmaradni, dacolva a politikai, gazdasági és kulturális rendszerváltás nehézségeivel.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál jó alkalom arra, hogy szakmai barátainknak egy kiállítás 25 tablóján mutassuk be a stúdió történetét, az itt készült filmekből készült válogatásokat pedig vetítési programok keretein belül tárjuk az érdeklődők elé. A válogatásban tizennégy író, költő egy-egy írásának rajzfilmváltozatát láthatjuk, de lesz összeállítás sorozatainkból és nemzetközi fesztiváldíjas filmjeinkből is.

Kiadványok is készültek az évforduló alkalmából. Egyikben a stúdió filmjeit, másikban az azokat alkotó, egykoron és most is a stúdióban dolgozó ötven hazai és külföldi rendezőt mutatjuk be. Megjelenik egy tájékoztató füzet magyar-angol nyelven a Magyar népmesék-sorozat száz epizódjának külföldi fogadtatásáról, és megtekinthető lesz egy térképpel ellátott összefoglaló arról, hogy hol láthatták filmjeinket a nagyvilágban. És egy kötetben természetesen bemutatjuk fesztiválunk harminchat éves történetét is.

Mikulás Ferenc

stúdióvezető

MTVA logo
EMMI logo
Kecskemét címere
MMA logo
MNB logo
NFI logo
NKA logo

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50. évforduló szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Mercedes
Steel Flex
Horváth Építőmester Zrt.
Károli Gáspár Református Egyetem
Kecskeméti Konzervgyár
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Horváth Építőmester Zrt.
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Gedeon Pincészet
Kefag Zrt.

Kefag Zrt.
Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Magyar Református Egyház
Dot & Line
Kecskeméti TV
Mafab
RTL
TV2
M5
Hírös Agóra
Jampolo
Katona József Könyvtár
Katona József Múzeum
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek
Malom Parkoló

Visual
Nemzeti Művelődési Intézet
Budapesti Metropolitan Egyetem
Print 2000
Raster Stúdió